петък, 25 май 2012 г.

Натурален културизъм


Ако някой иска да си каже мнението за този вид културизъм, с какво е по добър от другия културизъм, нека го сподели с нас в един коментар. По какво правите разлика между двата.
Ето го моето мнение - иска ми се поне 1 от 20 на състезание да е чист и истински, за мен това е истинският шампион. Този, който тренира за ЗДРАВ ДУХ, ЗДРАВО ТЯЛО, И ЧИСТ СПОРТ. Наистина е хубаво да има поне един, който да отиде на състезание, да покаже нещо, знаейки, че го е постигнал както трябва. Да покаже какво може да се постигне и без да се пребегне до аптеката. Културизмът при, който се прибягва към добавките, когато се спре тяхната употреба мускулите се превръщат в мастна тъкан , а органите са съсипани и човекът се превръща в развалина. В едно интервю Арнолд Шварценегер казва следното:  Вярно ли е, че за да поддържате идеална фигурата си, сте употребявали стероиди? 

- Да. И това беше твърде глупаво, но в края на 60-те години ние не знаехме нищо по-добро. И ако искаш наистина да станеш шампион, можеш да глътнеш каквото и да ти подадат. По-късно разбрах, че стероидите убиват бавно човека, като увреждат сериозно целия му организъм.

След като разбрах това, спрях да ги пия, но като че ли малко закъснях. Сега, при посещението си в училищата, обяснявам на учениците, че ако приемат стимулиращи препарати, ще станат силни, но за кратко време. След това ще се превърнат в инвалиди. Само с помощта на фитнес тренировки в спортните зали и салони могат да станат истински красиви и силни.
Аз си държа на класическия културизъм, предпочитам да е по-бавно, но поне ще знам, че спортувам и правя всичко за себе си, за здрав дух и здраво тяло, а не за бързи резултати, които лесно изчезват, докато чистите и бавни резултати остават за винаги и не си вредя! Знам, че много не са на моето мнение, но всеки има право на избор.
Който има желание може да погледне това видео .

Няма коментари:

Публикуване на коментар