понеделник, 28 май 2012 г.

Топ 13 причини, поради които да тренираме


За някои хора тренировката във фитнес залата може да бъде досадно и затормозяващо занимание. Аз определено не съм от тях. Надявам се и вие да не сте. Днес ще ви споделя няколко причини поради които да тренирате.

1. Стимулират имунната система.

Подобряването на имунната система ни прави по-малко податливи на микроби и болести. Физическият и психически стрес върху организма влошават имунната система, а упражненията намаляват този стрес.

2. По-секси тяло.

Очевидно е, че без упражнения е невъзможно да изглеждате и да се чувствате максимално секси. Трудете се и ще бъдете възнаградени.

3. По-добра памет

Изследвания показват, че редовно трениращите имат подобрена функция на на мозъка. Упражненията стимулират предния кортекс на мозъка и подобряват концентрацията и вниманието към детайлите.

4. По-добро настроение

Ще се чувстваме по-доволни, ако от нас се лее пот, вместо да гледаме филми и да хапваме пуканки по цял ден. След тренировка настъпва изключително чувство за удоволствие от постигнатото, а тялото ни реагира с освобождаване на хормони, които подобряват настроението.

5. Намаляване на стреса

Упражненията ни освобождават от стреса. Елиминират се хормони на стреса, които причиняват депресия и лошо настроение.

6. По-добро сексуално здраве

По-малко телесни мазнини ни карат да изглеждаме привлекателни.

7. Подобрена енергия

,, Твърде уморен съм за да тренирам" това е редовното оправдание. Изследвания доказват, че физически активните хора имат повече енергия от останалите. Те мислят позитивно, а това е главен фактор за увеличаване на енергията.

8. Дават възможност за размисъл

Може би мислите, че телевизията ще свърши по-добра работа в тази насока, но тя всъщност само затормозява ума ви. Времето в залата или спортуването навън наистина може да ви отпусне след натоварен ден, изпълнен със стрес. Не е нужно да правите йога или да медитирате, просто излезте навън покарайте колело или бягайте с приятели и освободете ума си. Така можете да решите много проблеми и да се насладите на момента.

9. По-малко болести.

Рискът от заболяване е значително по-малък, когато тренирате усърдно и редовно, а това означава по-дълъг и здравословен живот. Болестите, които можете да избегнете чрез спортуване рак на дебелото черво и рак на гърдата, сърдечни заболявания, инсулт, холестерол и артит. Кардиото помага за по-добра памет.

10. Забавно е

Физическите упражнения могат да бъдат приятни, особено ако ги разнообразите. Тренировките са добър начин да се срещате с нови хора и да общувате с тях и да научите нещо ново от тях.

11. Помага да останете млади

Поради всички причини изброени по-горе, редовните физически упражнения водят до подмладяване. Ще се чувствате по-млади психически и физически. Насладете се на живот без болести и грижи.

12. Ще се насладите на храната

Нищо не прави храната по-вкусна от една полезна и интензивна тренировка.

13. Ще сте по интензивни в работата си

Редовните упражнения ще подобрят способността ви да мислите трезво, което ще е от голяма полза в работата ви. Колегите (съучениците) ви ще ви правят комплименти и ще гледат на вас с респект.

Тренирайте бе хора! Какъвто и да е спорт, просто спортувайте. Много стават хората, които по цял ден стоят пред компютрите и се тровят с разни вредни храни.

2 коментара:

  1. Браво, тази статия много ме мотивира да започна да тренирам по-усърдно (bow)

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, че съм ти помогнал. Най важното е да имаш желание.

    ОтговорИзтриване