събота, 19 май 2012 г.

Всичко за покачване на мускулна маса


Искате да качите мускулна маса, пробвали сте всякакви добавки но без резултат. Аз ще ви споделя няколко съвета и дано да съм ви полезен.

Навсякъде се продават хранителни добавки, които ви помагат да качите бързо и лесно мускулна маса. Да ама НЕ!
Качването на мускулна маса е сложен и бавен процес. Нужни са ви само тренировки и правилен хранителен режим. Храненето е по-трудната част. Много начинаещи правят тази грешка. Тренират усилено, а не се хранят правилно.
Хранене и тренировка :

Тренировка

Тренировката за начинаещи 3-4 пъти седмично е напълно достатъчна, а за напреднали, които тренират над една-две години могат да тренират 4-5 пъти седмично. Тренировката трябва да бъде 40-60-90 минути, зависи от мускулната група, която тренирате. Но тренировката трябва да бъде тренировка, а не между сериите да обсъждате кой колко вдига и да си гледате телефоните или други разни глупости. Мислите само за тренировката. Когато почивате си мислите дали сте изпълнявали правилно упражненията, а докато изпълнявате серия се гледате в огледалото и се стараете да изпълнявате упражнението правилно.

Хранене

След интензивна тренировка на мускулите им е нужно време от един до пет дни. Ако през това време не даваме достатъчно протеин на мускулите да се възстановят и да пораснат по-големи какво правим- Едно голямо нищо! Поради тази причина трябва да даваме на тялото често по малки порции. Затова е нужно да се храните 5-6 пъти на ден и то само с качествена храна.


Колко протеин е нужен

2 х теглото ви. Тоест, ако тежите 70 кг са ви нужни 140 гр протеин.Калориите не трябва да си ги снабдявате само от протеина, можете и от въглехидратите (по възможност сложни). Въглехидратите от протеин се изчисляват като 1 гр протеин = 4 kcal.

Очаквания

сега като знаете какво трябва да правите, за да покачите мускулна маса, какво може да очаквате?
5кг на седмица - НЕ! 
Доказано е, че средностатистически мускулната маса, която може да се изгради за една година, следвайки строг хранителен режим и тренирайки редовно е 4-8 кг! Ако го разпределите по цялото тяло, няма да ви се стори много, но тренирайки редовно година след година резултатите се запазват и след няколко години разликата става видима. Никой не може за няколко месеца или една година да стане машина! Проумейте го това!

Грешки поради които се проваляте

  1. Приемате достатъчно протеин, но прекалено много калории и ставате дебели.
  2. Приемате достатъчно калории, но не и протеини и мускулите не се възстановяват и не растат правилно.
  3. Приемате достатъчно протеин и въглехидрати, но не ги разпределяте правилно в храненията и тренировките и резултатите са по-слаби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар