четвъртък, 17 май 2012 г.

По-чести тренировки - По-добри резултати


Много начинаещи във фитнес залите смятат, че колкото по-често тренират, толкова по-бързо ще постигнат мечтаните големи мускули.
Не е така! Осъзнайте го това!
Много научни изследвания доказват, че когато става дума за любители културисти принципът ,,Колкото повече, толкова по-добре" не важи напълно. Доказателство за това е следният експеримент, направен от медицински лица и специалисти в тази област.
Група от любители културисти отначало започнали да тренират три пъти седмично, а после получили задача да преминат на пет тренировки седмично.
Екип от специалисти следят техните резултати с най-съвременната апаратура.

Какво се оказало: в периода когато тренирали три пъти седмично спортистите се възстановявали за един ден почивка, а когато преминали към пет тренировки седмично, периодът за възстановяване нараснал до три-шест денонощия.
Колкото по-дълго трениращите работели в съотношение 5:2 в полза на тренировките, толкова силовите им резултати се понижавали и се появявали силни симптоми на преумора.
Всеки, който започва занимания, би трябвало да помни, че добри резултати се постигат само с правилно планиране на тренировъчния процес, а това включва и достатъчно време за възстановяване.

Надявам се да съм ви бил полезен. Ако искате да добавите нещо, можете да го сторите в един коментар под статията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар