петък, 1 юни 2012 г.

Как влияе алкохолът на тренировките


За постигане на красиво тяло хората прибягват към диети, тренировки, отказват се от цигарите, спят повече и освен това купуват добавки. За по-голяма красота, ще трябва да промените начина си на живот, но това може да не е лесна задача. А какво ще кажете за алкохола. Понякога по-малко понякога повече, но как ще се отрази на тренировките. Алкохола не съдържа калории, въглехидрати или мазнини, но има енергийна стойност. От гледна точка на неговите свойства, не може да се съхранява в мускулите. Алкохолът е токсичен за нашето тяло. Например ако пиете 200 грама водка на тялото ви ще са му нужни 8 часа да преработи алкохола

Какво се случва когато човек пие алкохол

След като алкохолът се консумира, метаболизмът на мазнините спада рязко, като причината за това е, че тялото започва да разгражда алкохола. Веществото се абсорбира бързо в кръвта и след това достига до черния дроб. Ензимът наречен алкохол дехидрогеназа се превръща в силно токсично вещество. Това вещество е виновника за неприятните усещания на следващата сутрин.

Алкохола и загубата на течности

Тялото губи много течност под действието на алкохола. Дехидратирани мускулите губят еластичността си.

Съвети за неотрализиране на негативното влияние на алкохола

-Пийте много вода след всяка консумация на алкохол, за да избегнете дехидратация. Пийте най-малко една чаша вода преди лягане.
-Яжте нещо богато на протеин преди лягане.
-Закусете с храни богати на протеин, фосфор, калции и желязо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар