вторник, 26 юни 2012 г.

Не на сладкишите


В малки количества не са опасни, но който често ги похапва, ще си има проблеми. Борбата срещу сладките примамки е трудно изпитание. Ето няколко съвета как да се преборите с изкушението, като прилагате някои трикове.

Когато ви се похапва нещо сладко, спирате да мислите за мечтаната перфектна талия, за строгата диета, която спазвате мъчително от една седмица, за дънките, които сте си купили специално един номер по-малки, за да ви мотивират да отслабнете. Тогава мислите единствено и само за парчето шоколад в хладилника, което брат ви не е успял да изяде предната вечер, за малката сладкарничка на ъгъла, в която може да си купите любимата малинова торта, или за витрината за захарни изделия в близкия магазин.

Как да надвиете сладкишите?

Най-късно след като сте заситили апетита си, закономерно се появява чувството за вина и усещането, че сте качили поне два килограма. Това ви кара да мислите как ще се самонакажете за прегрешението, заточвайки се във фитнес залата след работа или започвайки отново омразната протеинова диета. Но какво поражда изкусителните мисли - дали е всекидневният стрес, дали ниското съдържание на захар в кръвта поради пропуснат обяд или просто малката слабост, наречена любов към сладкото? С известна дисциплина и като прилагате някои от нашите съвети можете да се преборите с изкусителното желание за парче шоколад или сметанова торта.

Дъвката помага, но трябва да е без захар
Много по-обикновен и скучен метод, но също тъй подходящ в борбата срещу изкушението, е дъвката без захар. С аромат на ягода, лимон, канела или класическа мента дъвката създава илюзията, че похапваме нещо сладко. Така забравяме за истинските "забранени изкушения“.

Забраната е грешна тактика

Всеки знае, че "забраненият плод“ привлича силно. Затова решения като „Повече никога няма да хапна сладкиши!“ са не само безполезни и не спират похапването, а дори увеличават желанието за забранените лакомства.

Яйцето като залъгалка

Можете да залъгвате глада си с нещо по-безобидно от захарните изделия. Пригответе си, примерно, твърдо сварени яйца в хладилника. Яйцето съдържа само 67 калории. То е прекрасен източник на микроелементи и чисти белтъчини и затова е много подходящо като заместител на опасните сладости.

Сега е моментът. Обявете война на сладкишите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар