събота, 30 юни 2012 г.

Пазете се от алкохола


Тези дни гледах едно много интересно видео за алкохола. Как вреди на органите и какви болести причинява. Реших да споделя с вас това, което научих от това видео, за да се замислим малко какво причиняваме на тялото си толкова чест.
Мозък
Когато алкохолът попадне в кръвта електроцитите се слепват. В кръвта се образуват тромби, които запушват смъртоносно капилярите. Капилярите се раздуват и пръскат. При употреба на 100 грама водка, завинаги и безвъзвратно загиват десетки хиляди мозъчни клетки, които предизвикват главоболие на следващия ден.
Сърце
Когато алкохолът заедно с кръвта попадне в сърцето, той разрушава вашите сърдечни мускули. Появяват се малки цепнатини и те губят еластичността си. Работят на предела на възможностите си и се задавят с кръв без да могат да я изтласкват. Сърцето се покрива с мазна тъкан, затова при пиещия човек тя винаги е увеличена. В артериите и капилярите се образуват тромби, които закриват достъпа до кислород и хранителни вещества в частите на сърдечните мускули. Тъканите на сърцето умират - това се нарича инфаркт.
Черен дроб
Всяка доза алкохол действа саморазрушително за клетките на черния дроб, който приема първия удар от него. Клетките умират и се заместват от мазнини и съединителни тъкани. Започва се със стеатоза, след нея идва цирозата, а след нея ракът.
Кръв
Под въздействието на алкохола клетките на кръвта бързо се слепват, образуват се залепени клетки, които бързо се разнасят по целия организъм, запушват се капиляри. Организмът се обезводнява, продуктите се разпадат и отварят всички системни органи в човешкият организъм, без изключение. В бита това състояние се нарича ,, Почерпване", доброволно подлагане на организма на деградация и стремително отстраняване на човека.

Няма коментари:

Публикуване на коментар