вторник, 19 юни 2012 г.

Всичко относно канадската борба


Тъй като пожелахте, днес ще ви споделя няколко съвета относно канадската борба на Майк Селерис - представител на Асоциацията по канадска борба в Ню Йорк, в Men's Fitness.

Захватът

"Най-важната част от борбата е захватът" - казва Селерис. Затова трябва да хванете ръката на опонента възможно най-високо, така че да атакувате пръстите му, за предпочитане в основата им. Това ще ви помогне да разхлабите неговия захват и да придърпате ръката му далеч от тялото му, отслабвайки нейната позиция.

Използвайте силата на тялото

Ако се борите с дясната ръка, поставете десния си крак напред – почти под масата и го "закответе" там. Дръжте бедрата си близо до масата и стегнете мускулите на бедрата. Тази позиция ще ви позволи да придърпате опонента към себе си и да го победите.

Ако губите

Когато видите, че сте на път да загубите, "вкарайте рамо". Доближете рамото до китката си, така че цялото тяло да се включи. И ръката ви ще го последва.

В канадската борба не е толкова важна самата сила, а как я използвате. Винаги може да ви победи някой, който е много по-слаб от вас, ако знае техники. Всъщност това е един много интересен спорт, в който можем да видим много тежки "борци" да падат от кльощави или мъже да бъдат побеждавани от жени. Имайте предвид тези съвети следващия път, когато жена ви предизвика на канадска борба. Ако подходите твърде уверено и самонадеяно, не се учудвайте, когато тя просто ви просне на масата и то не в добрия смисъл.

Ако желаете може да споделите други стратегии с един коментар под статията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар