събота, 9 юни 2012 г.

Каква е разликата между чернокожите и белите хора



Днес пожелахте да ви обясня каква е разликата между чернокожите и белите, кои са по-добри и как това им влияе на състезанията.


Пъпът - център на тежестта на тялото, е ключът към тайната на превъзходството на афро-американците в бягането и на белите в плуването, предаде Франс прес, позовавайки се на резултатите от проучване на американски специалисти, съобщи БТА.
"Ако сравним двама бегачи или двама плувци, единият от които чернокож, а другият бял, но с еднакъв ръст, то ръстът не влияе толкова върху атлетическите им умения, колкото пъпът - център на тежестта на тялото", обясняват авторите на изследването от университета Дюк в Южна Каролина.
Специалистите обясняват, че при атлетите с африкански произход крайниците са по-дълги и центърът на тежестта е разположен с три сантиметра по-високо, отколкото при съперниците им с европейско потекло. Това дава предимство на чернокожите спортисти в бягането и увеличава скоростта им на пистата с три процента.
В плувния басейн обаче предимството е на страната на белите атлети, които имат по-дълъг торс и пъпът им е разположен по-ниско. Това им дава 1,5 процента по-добра скорост в плуването.
Научно доказано е, че азиатците също имат по-дълъг торс, подобно на европейците, но заради по-ниския си ръст губят предимството на скоростта, твърдят БТА.

Ако статията ви е харесала може да споделите мнението си в един коментар под статията.

1 коментар: