четвъртък, 21 юни 2012 г.

Тренировка за крака


Краката са една много голяма мускулна група която не трябва да бъде пренебрегвана и трябва да бъде тренирана на равно с всяка една друга мускулна група. За жалост обаче, повечето трениращи ги оставят на заден план, тъй като горната част на тялото е тази която излиза на показност по-често. В тази статия ще поговорим за това как да тренираме краката, какви упражнения да правим и колко често да ги правим. Обикновено стрийт фитнес трениращите казват “аз тичам – това е достатъчна тренировка за краката ми” те смятат така защото нямат възможност да ги тренират и си мислят, че това е правилно, да ама не! Кардио тренировките не са достатъчни за пълноценна тренировка на краката. Затова аз съветвам всеки един трениращ да има 2-3 дни, в които тренира горната част на тялото и един ден отделен само за трениране на краката.

Моята тренировка

Загрявка
1. На машината за екстензии за задно бедро – 2 серии по 20 повторения.
2. На машината за екстензии за предно бедро – 2 серии по 20 повторения.
3. Клек с щанга зад врат – 15-20 повторения. 
4. Леко разтягане

Тренировка
Първо упражнение - КЛЕК 4 серии клек с щанга зад врат - 8-10 повторения.
Второ упражнение - Напъди 4 серии - 8-10 повторения.
Трето упражнение - Екстензии за предно бедро 4 серии - 10-15 повторения.
Четвърто упражнение - Екстензии за задно бедро 4 серии - 10-15 повторения.
Пето упражнение - упражнение за прасец. Има много упражнения за прасец - изберете две от тези, които на вас ви действат най-добре и правете 4 серии по 10-15 повторения.

След като свършите с упражненията е добре да да разпуснете около 10-20 мин на кардио уредите.
Това е моята тренировка за крака, след като я пробвате, може да споделите в един коментар как е протекла тренировката и дали ви е харесала.



Няма коментари:

Публикуване на коментар