петък, 10 август 2012 г.

Защо трябва да пием вода по време на тренировка


Днес ще ви споделя няколко интересни причини, поради които да пиете вода по време на тренировка. Надявам се да ги спазвате и да се стараете всичко да е точно.
Никой не може да тренира, ако не пие вода. Издържа се но не е полезно за организма. Когато организма не приема вода се дехидратира и нямате достатъчно енергия, нужна за добра тренировка. Също така когато тялото е дехидратирано има голяма вероятност да ви призлее и да припаднете. Най-добре е да пиете от един литър до литър и половина. Не се пие по големи количества, добре е през две серии по една две гладки, понеже ако се пие голямо количество наведнъж става тежко на стомаха и няма как да тренирате пълноценно.
Но също така ако пиете вода но не се потите, се старайте да намалите максимално количеството вода, но все пак това не означава да не пиете въобще. Когато пиете вода а не се потите, губите желание да тренирате и започва да ви мързи за всичко. И следователно от там започвате да разсъждавате по този начин. " Вместо да направя 4 серии мога да се размина и с 3" или "Днес не ми се тренира корем, ще го тренирам вкъщи." Но когато се приберете вкъщи си казвате "По-добре следващия път в залата там се тренира по-добре". За това е добре да си пиете достатъчно вода но не много. Но случаите в които не се потите са много редки. Ако все пак имате такива, не се притеснявайте просто намалете количеството вода, което пиете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар