понеделник, 18 февруари 2013 г.

6 съвета за качествена кардио тренировка


Днес съм решил да ви споделя няколко съвета относно качествената кардио тренировка.

Съвет 1:

Старайте се вашата кардио тренировка да е рано сутрин след ставане или вечер преди сън.

Съвет 2:

Старайте се непосредствено преди кардио тренировката (до 90 минути) да нямате прием на храна. Последното ви хранене преди тренировката трябва да е богато на белтъчини и въглехидрати.

Съвет 3:

След кардио тренировка не приемайте въглехидрати, наблягайте повече на белтъчините.

 Съвет 4:

Повече не означава по-голям ефект. Ако например фитнес инструкторът ви е препоръчал да карате колело в продължение на 45 минути по дадена схема, то всякакво отклонение от зададеното време ви носи вреда, а не полза. Това се отнася и за параметри, като интензивност, честота и др.

 Съвет 5:

Всяка ваша кардио тренировка, трябва да има 3 фази. Фаза 1 малко интензивно темпо. Цел вкарвана на организма ви в ритъм. Фаза 2 интензивна. Цел – същинската кардио тренировка, която цели изгаряне на мазнини и понижаване на килограми. Фаза 3- затихващо темпо. Цел – тялото постепенно да се пригоди от интензивно към нормално темпо.

съвет 6:

Препоръчвам ви да пиете стодена вода. Тя е по-добър вариант, защото когато се приемат студени напитки или храни стомаха реагира по различен начин и се отделят вещества и за да се нормализира температурата на напитката или храната е нужна енергия и следователно губите някакви калории.

Ако искате резултати, то е изключително важно да следвате по-горе описаните 6 съвета. Те не са просто капризи, а Правилният начин за една успешна кардио тренировка.
Ако искате да добавите и вие някои препоръки или просто да изразите мнение може да ги споделите в коментар под статията. Очакваме коментарите ви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар