сряда, 20 февруари 2013 г.

5 съвета за качествена силова тренировка


Предишната статия беше за 6 съвета за качествена кардио тренировка. Днес реших да напиша няколко съвета за качествена силова тренировка.

За да направите една добра силова тренировка се изисква много повече от желание просто да потренирате. Нужна е подготовка, цел и план. Дори да ви звучи пресилено, повярвайте ми това е начинът да се правят правилно нещата. Точно тези елементи ще ви разграничат от стандартната, рутинна тренировка и тренировката, която реално трябва да бъде направена.


    1.Така организирайте плана си, че да сте достатъчно отпочинал преди силовата тренировка
    Да влезнете в залата, недоспал, невъзстановен от предишна тренировка или просто натоварен от друго физическо действие е безмислено, ако целта ви е силова тренировка на предела. Първо вие по никакъв начин няма да успеете да стигнете върха на възможностите си в такова състояние и второ вероятността да претренирате клони към 100%. Отделно увеличавате многократно вероятността от контузии.

     2.Не влизайте в залата с цел добра тренировка, ако не сте се хранили правилно през деня      За да имате възможност да дадете всичко от себе си в една тренировка е нужно всички фитнес елементи да са налице. Не само налице, но и изпълнени качествено. В конкретния случай това се отнася и за приема на храна преди тренировката. Човек, който няма достатъчно енергия, никога няма да стигне предела на възможностите си. Дори напротив. Неправилният или липсата на прием на храна преди да влезем в залата, само ще ни върне назад.

    3.Загрявайте добре преди силова тренировка
    Освен храната и почивката, правилната загрявка ще ви помогне да въведете тялото си в един работен режим. Работен режим, който ще ви позволи да използвате по-голяма част от възможностите си. И се предпазвате от контузия. Тази публикация ще ви помогне.

    4.Поставете си цел
   Да влезеш в залата подготвен, нахъсан, но без реална представа какво да правиш е меко казано глупаво. Изяснете вашата цел преди да сте стигнали в залата. Тя може да варира – от увеличение на работни килограми за дадена мускулна група, до концентриране и наблягане на дадена част от мускулатурата. Независимо каква е тази цел за вас, то трябва да я има. Една такава цел (и постигането и) е и мерило, за това дали тренировката е била според очакванията ви или не.

  5.Използвайте нови техники

Не се ограничавайте до това, което досега сте правили. Ако искате промяна ще трябва да направите нещо ново. Без значение това дали ще са техники за напреднали  или просто промяна на дадено упражнение, промяната трябва да я има. Промяната е стрес за тялото, стресът предизвиква борба и адаптация. Адаптацията в разглеждания от нас казус представлява покачването на мускулната маса.
Надявам се да съм ви бил полезен. Очакваме коментари с ваши идеи за по-добра тренировка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар