неделя, 9 септември 2012 г.

Упражнение за отслабване


Днес ще ви споделя едно упражнение, което научих днес. Надявам се да го пробвате и да ви хареса.
Самото упражнение представлява: Лягате по гръб на земята и правите две серии, като едната е с един крак, а след това втората серия е с другият крак. Първо изписвате с единия крак числата от нула до десет, като другият крак е изпънат напред прилепен за пода. След това повтаряте с другия крак. Може да направите 4-5 серии.
Важното е да комбинирате това упражнение с други подобни леки упражнения. По принцип това упражнение се използва в програми за отслабвате или просто за развлечение, да разпуснете след работа или за разсънване сутрин. Добре е изпълнението да не е много бързо, да се изпълнява бавно и полека. Почивките между сериите не трябва да са дълги, понеже натоварването е слабо.
Ако се чудите с какви други упражнения да комбинирате това, мога да ви предложа няколко. Добре е да си съчетаете няколко упражнения за да знаете какво трябва да правите преди да сте започнали. Мога да ви препоръчам да комбинирате това упражнение със скачане на въже, лицеви опори, коремни преси, клекове и много други, които всеки може да си избере.
Такава програма се препоръчва за женският пол, а за мъжкият пол е по-добре силова тренировка. Но нищо не пречи сутрин за разсънване да се направи една такава около 5-10 мин.
Надявам се да ви е харесала тази идея. Очаквам коментарите ви под статията.

2 коментара: