- Консумация на риба може да ви предпази от сърдечно-съдови заболявания.
- Рибата е източник на пълноценни белтъци, които не се различават по стойност от белтъците на месото. Белтъците на рибата обаче са по-лесно смилаеми, следователно по-бързо се усвояват.
- Рибата съдържа витамини - А, D, Е, В1, В2, В6, В12
- Рибата е изключително богат източник на минерални вещества. По съдържание на калций и фосфор тя е преди различните видове месо. В морските риби количеството на йод и флуор е високо, а те са твърде важни за човека.
- Рибата е вкусна храна, може да се приготвя по много начини и е твърде комбинативна по отношение на гарнитурите от зеленчуци и сосове.
- Подходяща е в зависимост от вида си и начина на обработка за различни диети – от диети за отслабване до такива за конкретни заболявания.
- Разбира се, който цели намаляване на теглото, трябва да я консумира печена, варена или обработена на пара.
Надявам се да ви е полезна информацията, ако искате да добавите нещо повече или просто да споделите мнението си, може да го направите в един коментар под статията.
Няма коментари:
Публикуване на коментар