петък, 18 януари 2013 г.

Дроб серии


Техника на изпълнение.

Използването на разтоварващите дроп серии става в точката на отказ. Вместо да спрете до тук, веднага намаляте тежестта и продължавате работната серия. Да предположим, че правите серия с 30 кг щанга 10 повторения и сте до тук със силите си, веднага след това махате 5 килограма от тежестта, т.е. стават 25 кг и правите още доизпомпващи повторения, могат да са толкова, колкото сили имате.

Защо да използвам дроп серии?

Това води след себе си до по-голямо напомпване и повишено кръвоснабдяване. Дроп серии можете да изплнявате както при работа с машини, така и при работа със свободни тежести! При работата с машини е по-безопасно, но по-ефективно е, ако упражненията са основно базови, със свободни тежести. Защото така влияете директно върху повече фибри. Един мускул, за да е голям и добре изглеждащ трябва повече да ги натоварваме, но все пак с мярка.

Колко да се почива между дроп сериите?

За големите мускулни групи като бедра, гръб, можете да си позволите повече почивка, за по-малките, като бицепс, рамо – по малки почивки.

4 коментара:

  1. Прав си! Добре е от време на време да се правят дроб серии. Този принцип изпълва мускулните влакна с кръв и напомването е по-добро. Добре се е получила статията иначе.









    ОтговорИзтриване
  2. това наистина не го знаех много благодаря :Д

    ОтговорИзтриване
  3. Прав си анонимен! Когато сърцето изпомпва повече кръв мускула се напомпва по-добре!

    ОтговорИзтриване
  4. Това не го знаех.. Благодаря за информацията :)

    ОтговорИзтриване