неделя, 6 януари 2013 г.

Кисело мляко


Кисело мляко за здраво сърце и кости

Киселото мляко е богат източник на калций за задоволяване нуждите на организма на човека. Калцият поддържа възбудимостта на сърцето. Калцият има и изключително голямо значение за правилното и нормално функциониране на нервната система. Стимулира действието на жлезите с вътрешна секреция и ускорява съсирването на кръвта.Киселото мляко е незаменим източник на калций за хората, които страдат от лактозна непоносимост, а също така и за жените на средна възраст, които страдат често от деформация на костите поради недостиг на калций. За да има здрави кости, всеки човек в зряла възраст, трябва да консумира поне една кофичка кисело мляко на ден. При по-възрастните хора, дозата е необходимо да се удвои.

Кисело мляко за имунната система и по-бавно стареене

Като цяло киселото мляко има имуностимулиращ ефект. То е ефикасно средство против диариите, запека и други стомашно-чревни болести. Помага за главоболието и е особено известно за премахването на махмурлука. И благодарение на всичките си тези лечебни свойства киселото мляко допринася за по-бавното стареене на организма.

Кисело мляко като храна за кърмачета

Благотворното въздействие на киселото мляко върху развитието на детския организъм се дължи на по лесното смилане на киселото мляко и по-лесното му понасяне, по-доброто използване на белтъка, калция и желязото и заради неговите лечебни и тонизиращи свойства.

Използване на кисело мляко при животновъдството

Киселото мляко е много ефикасно средство при лекуването на телата от стомашно-чревни разстройства и болести при животните. Прибавянето на кисело мляко в храната на животните значително подобрява тяхната имунна система, здравословното им състояние и съответно подобрява качеството на месото и продуктите, които се получават от тях.

6 коментара:

  1. Най-добре домащно, а не от магазина! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Важна храна :) а и лесна за комбиниране с много други неща :)

    ОтговорИзтриване
  3. Да, съгласна съм. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей! От пловдив съм. Следя сайта от известно време. Тази статия ми грабна вниманието защото често употребявам мляко, сега вече знам как ми помага. Благодаря за съвета.

    ОтговорИзтриване
  5. Често хапвам мляко с бисквити това добре ли е? И как е по-добре с прясно или кисело?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И двато вида са добър вариант, както ти харесва повече. По-важното е да се приемат калции.

      Изтриване