вторник, 11 декември 2012 г.

Как да си подбираме упражненията


Не мога да си избирам упражненията и не знам как да си направя тренировката пълноценно. Примерно не знам за гръб какви упражнения да правя. Не знам как да ги групирам. По принцип винаги разнообразявам но просто не знам кое упражнение след кое да бъде.
На този въпрос не може да се отговори пълноценно, защото има и практическа част, която трябва да се покаже. Но да го кажем така, при всяка мускулна група първо се правят базови упражнения и след това изолиращите. Започва се с едно базово и след това няколко изолиращи (базовото упражнение натоварва целия мускул едновременно: долна, средна и горна глава на мускула, а изолиращите упражнения натоварват всяка глава по отделно.) Добре е да си направите снимки за да можете да се видите отстрани и да си определите кои са ви най-слабите групи и  започвайте седмицата с тях, добре е да ги редувате. А за подбора на упражненията трябва да се покажат.

4 коментара:

  1. bravo bravo Tencho razbiirash :P :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ако помоля приятели да ме снимат и питам няколко хора какво ми изостава това добър начин ли е да разбера какво ми изостава?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това е много добър вариант, защото другите са ти критерия, тяхното мнение е важно и то те интересува нали така ;) И след като разбереш кое ти изостава, наблягай на него най-много.

      Изтриване