четвъртък, 1 ноември 2012 г.

Защо да се отказваме, като може да продължим?


Голям брой хора, никога не правят физически упражнения, въпреки добре известния факт, че физическата активност е необходима за здравето - и на тялото, и на емоциите. Научете се как да мотивирате самите себе си, като откриете начина да заобичате правенето на упражнения. Какво кара хората да заобичат упражненията и да продължат фитнес заниманията си? Ако обмисляте да започнете тренировъчна програма или ако вече сте започнали да тренирате, ето някои предложения, които да обмислите, за да останете ангажирани с програмата си и да се насладите на упражненията.
  • Поставете си краткосрочни и дългосрочни цели, това ще ви мотивира
  • Обмислете негативните последствия от това да прекратите програмата си. Направете си списък на негативните последствия и чувства, които ще преживеете, и на това какво ще изпуснете от живота си, ако не останете в програмата.
  • Обмислете позитивните резултати от това да се посветите на програмата. Направете си списък на резултатите, които ще постигнете, ако останете отдадени на програмата.
  • Когато започнете да мислите как няма да отидете на тренировка, фокусирайте вниманието си върху позитивните резултати и чувства, които ще изпитате, когато постигнете фитнес целите си.
  • Променете стила си на живот, превърнете упражненията в приоритет, преди да се превърнат в навик. Не позволявайте никакви извинения и не правете никакви промени в графика си през първите няколко седмици, за да преминете през първоначалния процес на адаптация и да започнете да се чувствате комфортно с новия установен ред.
  • Посветете в плана си някой приятел или член на семейството, който да ви окуражава и подкрепя.
  • Човек обикновено прави повече за себе си, когато поеме ангажимент пред други хора, които ги е грижа за него и които искат да видят успеха му. Открийте какво ви е накарало да се откажете от тренировъчна програма в миналото. Обсъдете с приятел или член от семейството как може да ви помогне този път. Близките около вас могат да ви дадат подкрепа по различни начини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар